AANGESLOTEN BIJ

Duikmedische keuring

Onder het wateroppervlak gaat een bijzondere wereld schuil waar je normaal gesproken niks van ziet. Je vindt er vissen, koralen, scheepswrakken, planten, zeedieren en nog veel meer. Sportduiken is de ideale manier om die wonderlijke wereld te verkennen.

ALs je deelneemt aan een duikcursus of duikactiviteit met Souldivers ben je verplicht het PADI formulier Duikmedische verklaring in te vullen. Wanneer je alle vragen met Nee kunt beantwoorden kun je deelnemen zonder medische keuring, maar moet je een van de vragen met Ja beantwoorden dan dien je medisch gekeurd te worden.

Onder water krijgt het lichaam te maken met heel andere aspecten (o.a. perslucht, waterdruk e.d.) dan op het land. Daardoor worden heel andere eisen aan het lichaam (en psyche) gesteld. Kleine medische kwalen of ziekten kunnen onder water tot grote problemen leiden.

Waaruit bestaat een duikmedische keuring?

Zeer zorgvuldige anamnese, algemeen lichamelijk onderzoek:

  • Auscultatie hart/longen
  • Bloeddrukmeting
  • Indruk habitus, vetpercentage
  • KNO onderzoek: oorspiegelen
  • Urinetest: albumine en glucose (op indicatie)
  • OriĆ«nterend neurologisch onderzoek
  • Eenvoudige spirometrie (VC en FEV1)
  • Een inspanningstest

 

Aanvullend kan ook een hartfilm (ECG) gemaakt worden, en bloedafname gedaan worden, dit hoort niet bij de standaard richtlijnen van de Nederlandse vereniging voor duikgeneeskunde maar er wordt bepaald tijdens de keuring of dit noodzakelijk is.

 

Op zoek naar een duikarts? Dat kan soms je huisarts zijn (als hij/zij de specialisatie heeft gedaan) maar mocht dat niet kunnen dan kan je hier een overzicht van alle duikartsen in Nederland vinden: mijnduikerarts.nl

 

Ziektekostenverzekeraars OZ, CZ, Trias en de Frieslanden vergoeden de duikmedische keuring in het aanvullende pakket.

Souldivers PADI 5-star IDC
OOSTERVANTSTRAAT 25
3021PT, Rotterdam

Tel: 010 - 8208616
Mail: info@souldivers.nl

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief, en blijf op de hoogte van onze activiteiten


Algemene voorwaarden - Webdevelopment: No More 404